Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Έλα σε λίγο θα βγούν και άλλα.............


Έκθετους αφήνει η σημερινή αποκάλυψη-βόμβα της zougla.gr, όλους όσοι, για χάρη των… εντυπώσεων, έκαναν «σκόπιμες ψευδείς» διαρροές στον Τύπο περί ύπαρξης συνομιλίας μεταξύ των φερόμενων ως μελών του «Επαναστατικού Αγώνα», οι οποίοι (υποτίθεται) παρακολουθούσαν το 15χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν να περιεργάζεται την τσάντα με τη βόμβα το τραγικό βράδυ της Κυριακής 28 Μαρτίου, στην οδό Ιακωβάτων, στα Πατήσια.

Από χθες το πρωί, «αξιόπιστες πηγές» της Ασφάλειας, τεχνηέντως, διέρρεαν σε δημοσιογράφους ότι η οργάνωση συνδέεται με το φόνο του 15χρονου Χαμίντ, στα Πατήσια, επισημαίνοντας ότι το «μαγικό βαλιτσάκι» της ΕΥΠ κατέγραψε συνομιλίες των κατηγορουμένων, οι οποίοι όχι μόνο φέρονται να παρακολουθούσαν (βρισκόμενοι σε απόσταση ασφαλείας) το αμούστακο αγόρι να σκαλίζει τη βόμβα, αλλά στη συνέχεια (μετά το τραγικό συμβάν) να γελάνε και να πανηγυρίζουν...

Η δήθεν «έγκυρη πληροφορία» διοχετεύτηκε με την ταχύτητα του φωτός σε πολλά δημοσιογραφικά γραφεία, με αποτέλεσμα, λίγη ώρα αργότερα, να υπάρξουν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, που ανέφεραν λέξη-λέξη τον υποτιθέμενο διάλογο μεταξύ ενός φερόμενου ως μέλους της Οργάνωσης και κάποιου άλλου, τη στιγμή της έκρηξης.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα όχι μόνο έφεραν τον κατηγορούμενο να είναι αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας των Πατησίων και να μην έκανε κάτι για να προστατεύσει τη ζωή του μικρού Χαμίντ, αλλά τον εμφάνισαν να χαίρεται, να γελάει και να το… «γλεντάει» με το συνομιλητή του. Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και από πολλές εφημερίδες, οι οποίες, σήμερα, (αναδημοσιεύοντας, προφανώς, τις ίδιες πληροφορίες) έκαναν λόγο για ύπαρξη συνομιλίας-φωτιά μεταξύ των συλληφθέντων, που συνδέει ευθέως τον «Επαναστατικό Αγώνα» με το θάνατο του μικρού Αφγανού.

Από πληροφορίες της zougla.gr, όμως, που προέρχονται από τη σχηματισθείσα δικογραφία και δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση, η συγκεκριμένη συνομιλία δεν υπάρχει! Mέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει γίνει μέρος της δικογραφίας που χειρίζεται η 19η τακτική ανακρίτρια. Από τον ογκώδη φάκελο που χειρίζεται η δικαστική λειτουργός προκύπτει ότι ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ έχει καταγράψει μια κλήση, την οποία πραγματοποιεί άγνωστος άνδρας προς το κινητό τηλέφωνο του Μαζιώτη, στις δύο παρά τα ξημερώματα της 29ης Μαρτίου, σχεδόν τρεις ώρες μετά τη φονική έκρηξη των Πατησίων. Η κλήση έχει διάρκεια τριών λεπτών και ο διάλογος έχει ως εξής:

Μαζιώτης: Ναι
- Δεν σε ξύπνησα
Μαζιώτης: Όχι, είχα πέσει, δεν τρέχει τίποτα
- Βλέπατε ε;
Μαζιώτης: Ναι, έχουμε δει
- Γάμησέ τα
Μαζιώτης: Έχεις κανά νεότερο;
- Πού έχεις μείνει, ξέρω εγώ;
Μαζιώτης: Δεν έχουν ταυτότητά του, ξέρω εγώ. Το παιδί πέθανε
- Το παιδί της αυτηνής, οικογένεια ήταν, μαζέψανε από κάδο ή πεζοδρόμιο
Μαζιώτης: Τι ρε φίλε, σοβαρά;
- Γάμησέ τα φίλε, αν είναι αυτό που λένε
Μαζιώτης: Και το παιδί πέθανε στο νοσοκομείο
- Το παιδί που πέθανε είναι γιος αυτηνής και το κοριτσάκι είναι σοβαρά στο νοσοκομείο. Τη βρήκε το κοριτσάκι και την έδωσε στον αδερφό της
Μαζιώτης: Τώρα, τι να σου πω, θα τα πούμε από κοντά
ΠΗΓΗ : zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου